Om oss

fasadeConsult Aluminium AS er et firma som ble etablert 1 august 1979 av gründer Ola Akselvoll. Ola Akselvoll hadde da 10 års erfaring som avdelingsansvarlig for salg og montasje av Raufoss aluminimsprodukter i Drammens Glassmagasin Glassmesterforretning.Høsten 1980 flyttet firmaet til Drammens Glassverk industriområde, og ble forhandler av Sapa sine produkter og vi startet opp med egen produksjon. fasadeConsult Aluminium AS er den forhandler i Norge som har hatt lengst kontinuerlig forhandleravtale med Sapa i Norge.Etter noen år på Lierstranda industriområde, flyttet vi i Mars 1994 inn i eget bygg i Mjøndalen.

Foruten produksjon av Sapas aluminiumsprodukter hadde firmaet også salg, produksjon og montasje av PVC-vinduer i systemetKömmerling i perioden 1982-1994, vi stopper da produksjon av PVC produkter for kun satse på aluminiumsprodukter fra Sapa.

fasadeConsult Aluminium AS fremstår som en moderne produksjonsbedrift som høsten 2003 investerte i nytt cnc-basertproduksjonsutstyr fra Emmegi. Det ble installert nytt 4-akslet cnc-bearbeidingsenter type Comet for bearbeiding av profiler opptil 7.2 meters lengde Vi innstallerte samtidig 3-akslet dobbel gjæringsag Twin Elektra Sun, samt Paternoster for optimal lagerholdav våre minste profiltyper.

Kombinasjonen av nye cnc styrte maskiner og dyktige ansatte i alle ledd i produksjonen gjør at vi kan levere produkter med høy kvalitet.I 2009 tok firmaet og investerte i en 4-akslet cnc-bearbeidingsmaskin til,  denne gang fra Elumatec og senteret er av type SBZ-122/64.Vi har nå i 2017 investert i en dobbel gjæringssag med 5 CNC aksler, type PRECISION T2 fra Emmegi for å ytterligere øke kapasiteten.

Oktober 2018, nærmere bestemt torsdag 10. okt ca kl 22 ble bedriften rammet av en katastrofe.                     Det oppsto brann i våre lokaler!Alla ansatte som var i nærheten kom til plassen i løpet av kvelden/natten og det ble vist ett kjempesamhold blant alle ansatte den kvelden og de påfølgende dageneDet var aldri noen tvil om at bedriften skulle reises igjen og tidlig uken etter satt vi i driftsmøte hjemme  i stuen til daglig leder. Mandag uken etter startet vi innflytting i ledige lokaler på Teigen Næringspark på Loesmoen(Hokksund) snaue 5km unna. Der finner dere oss nå.

Nå har vi investert i ett Quadra L2, 18 akslet CNC bearbeidingssenter for aluminiumprofiler, samt en ny Precision T2 fra Emmegi Scandinavia som gjør at vi har økt kapasiteten betraktelig og er klare for videre vekst i fremtiden!

Våre prosjektledere har erfaring og kompetanse fra de fleste typer prosjekter og kan i samarbeid med våre kunder, entrepenører og arkitekter planlegge og prosjektere komplette løsninger for et riktig sluttresultat.

Bedriften har 24 fast ansatte og leier inn hjelp ved behov.

Vi er tilknyttet Glass og Fasadeforeningen i Norge.

Vi oppfyller kravene fra STARTBANK og kan ved forespørsel fremlegge dokumentasjon.

Vi tilfredstiller kravene til kvalitetsikring iflg. SPCR 005 og har med dette rett til å P-merke våre produkter etter certifikatnr. 14 45 02 fra SP (Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut). Vi har lisens til å sertifisere, produsere og montere brannhemmende,skuddhemmende og innbruddshemmende konstruksjoner.

Vi har sentral godkjenning for “utførelse av montering av glasskonstruksjoner og fasadekledning i tiltaksklasse 2”.